Korpus světlý piškotový

Suroviny:

Vajíčka (6 velikosti L, nebo 7 velikosti M)
Cukr moučka 130 g
Polohrubá mouka 130 g
Prášek do pečiva ½ lžičky

Postup:

Vajíčka klasicky rozdělit na bílky a žloutky. Ovšem nejprve nechat zahřát na pokojovou teplotu. Cukr rozdělit i k bílkům i k žloutkům. Do misky s bílky dát trochu méně. Dále pak navážit mouku, osít. Přidat prášek do pečiva, který také prosejeme. A obojí pak pořádně promíchat

  

Z bílků ušlehat tuhý sníh. Půjde to snadno, pokud si vejce opravdu necháte ohřát. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny. Šleháme minimálně 10 minut. Nutno dodržet! K této pěně pak přidáme směs mouky s práškem do pečiva. 

  

Pak spolu i se sněhem pozvolna smícháme. Nesmí to tzv.“spadnout“. Jinak korpus nebude nadýchaný. Nalijeme do vymaštěné a vysypané formy. A pečeme ve vyhřáté troubě na 160 – 170°C dokud se neodlepí těsto od krajů.

  

Doporučení:

Nedoporučuju otvírat neustále troubu! Nejlépe vůbec. Protože výsledkem nervózního otevírání trouby a naší nedočkavosti, bude to, že nám korpus opět "spadne".
Tento recept má i kakaovou variantu. S tím, že mouku z části nahradíme kakaem. V tomto receptu by to bylo 20 g. To znamená, že mouky bude pak 110 g. K mouce a prášku do pečiva přidáme pak i prosáté kakao. A vše promícháme.


Dobrou chuť přeje


Jana

Nejoblíbenější

Dort Ledové království 2.

Dort Ledové království 1

Dort Mimoň

Dort Minnie

Dort Spiderman

Elektronický zpravodaj

Facebook